Prostřeno: Větrovcovy roštěnky

Moje hodnocení
13x

Roštěnky po slavném kolegovi jsou na smetaně s kapary, sardelkou a s vařenou či dušenou rýží

4 porce
30 minut

Na omáčku

  • šlehačka (na vaření - volitelné ) 1 balení

Head

Postup přípravy

1

Dobrou mladou roštěnku naklepu, osolím, opepřím, malinko posypu i hladkou moukou a opeču na prudko na omastku

Orestované plátky masa vyrovnám vedle sebe na pekáč a pokladu směsí z nasekané cibule, kaparů a sardelové pasty – pozor je hodně slaná! Maso lehce podleji vodou a vývarem a upeču doměkka

2

Měkké maso vyndám stranou a dodělám omáčku

Do výpeku přidám směs šlehačky či smetany, hořčice, trošku hladké mouky

Vše dobře promíchám a asi pět minut nechám povařit

V případě potřeby dochutím

Roštěnou dám zpětně do pekáče, v případě potřeby prohřeju a podávám s dobrou rýží a dohotovenou smetanovou omáčkou

Hlavní chod:

Větrovcovy roštěnky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty