Zeleninová polévka, kefírové placky

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Ivan Bodis

Zeleninová polévka, kefírové placky
Zeleninová polévka, kefírové placky

reklama

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, dokud se nezesklovatí, zaprášíme moukou a za stálého míchání restujeme, pak přidáme kávovou lžičku sladké mleté papriky, podlijeme studenou vodou a rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme nakrájenou zeleninu a hrášek, nové koření, pepř a sůl. Zalijeme dvěma litry vody. Nakonec dochutíme a můžeme servírovat.
  2. Kefírové placky: V misce smícháme všechny suroviny kromě strouhaného sýru. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odstát alespoň 15 minut. Pak do těsta přidáme na jemném struhadle nastrouhaný sýr, a ještě jednou vypracujeme. Těsto rozdělíme na menší kousky, které rozválíme na hrubší placku, kterou opékáme na suché pánvi z obou stran dozlatova. Po upečení placky potřeme rozpuštěným máslem. Druhá varianta, jak péct tyto placky, je ta, že do pánve nalijeme trochu oleje nebo másla a osmažíme. Po dosmažení už placky máslem nepotíráme.

 

reklama