Zeleninový salát s grilovaným kuřecím masem

Katka šla na jistotu a vybrala si tento oblíbený salát, i když prý mohla přidat na dresinku.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kateřina Včeláková

Prostřeno! XII (3) 2.9. předkrm
Zeleninový salát s grilovaným kuřecím masem

Suroviny

3 kskuřecí stehnní řízky
cherry rajčata
1 ksledový salát
3 ksbarevná kapie
1 ksOkurka
jarní cibulka
šťáva z 1 citronu
Olej
Grilovací koření
koření na drůbež
Sůl
Pepř
Reklama

Postup

Rajčata, okurku a papriky nakrájíme do mísy na kostičky, ledový salát natrháme, přidáme najemno nasekanou jarní cibulku, osolíme, přidáme trošku pepře, poté zakápneme citronovou šťávou a necháme uležet. Mezitím kuřecí stehenní řízky nakrájíme na kostičky nebo nudličky a vložíme do misky, kam nasypeme koření na drůbež, přidáme grilovací koření, zalejeme olejem a necháme chvilku marinovat.

Poté rozpálíme pánvičku s olejem z marinády, v němž orestujeme maso. Hotové kuřecí vmícháme do zeleninového salátu, dobře promícháme a servírujeme.

Reklama
Reklama