Řízek z candáta, bramborový salát
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
Řízek z candáta: | |
---|---|
2 | filety candáta |
hrnek hladké špaldové mouky | |
hrnek panko strouhanky | |
2 | vejce |
5 PL | ghí |
sůl |
Bramborový salát: | |
---|---|
5 | velkých salátových brambor |
1 | malá červená cibule |
100 g | medové šunky |
3 | vejce |
4 PL | majonézy |
2 ML | hořčice |
sůl |
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut do změknutí. Necháme vychladnout. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 11 minut. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ty pak v cedníku prolejeme vroucí vodou. Šunku nakrájíme a vše pak smícháme s majonézou a hořčicí, podle chuti dosolíme. Do podávání dáme chladit do lednice.
- Candáta umyjeme a necháme na ubrousku okopat. Osolíme. Obalíme v trojobalu – mouka, osolené rozkvedlané vejce, strouhanka. Dáme smažit na rozpálené ghí. Smažíme dozlatova z obou stran.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací