Řízek z candáta, bramborový salát

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Klára Šedová za rádio Signal

Řízek z candáta, bramborový salát
Řízek z candáta, bramborový salát

reklama

Suroviny

Řízek z candáta:
2filety candáta
hrnek hladké špaldové mouky
hrnek panko strouhanky
2vejce
5 PLghí
sůl
Bramborový salát:
5velkých salátových brambor
1malá červená cibule
100 gmedové šunky
3vejce
4 PLmajonézy
2 MLhořčice
sůl

Postup

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut do změknutí. Necháme vychladnout. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 11 minut. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ty pak v cedníku prolejeme vroucí vodou. Šunku nakrájíme a vše pak smícháme s majonézou a hořčicí, podle chuti dosolíme. Do podávání dáme chladit do lednice.
  2. Candáta umyjeme a necháme na ubrousku okopat. Osolíme. Obalíme v trojobalu – mouka, osolené rozkvedlané vejce, strouhanka. Dáme smažit na rozpálené ghí. Smažíme dozlatova z obou stran.

reklama