Roastbeef, pepřová omáčka
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1 kg | hovězího masa |
½ l | bílého vína |
2–3 PL | nakládaného zeleného pepře |
1 | smetana ke šlehání |
250 g | žampionů |
chřest | |
barevné papriky | |
750 g | brambor |
sůl | |
pepř |
Postup
Hovězí maso osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev zatáhnout ze všech stran. Pak maso dáme do pekáče, podlijeme půl litrem bílého vína, přidáme nakládaný zelený pepř a maso pečeme na 120 °C 3 hodiny. Po upečení slijeme výpek, přidáme do něj šlehačku a tyčovým mixérem šleháme na jemnou hmotu, dle potřeby zahustíme hladkou moukou a osolíme. Hotové maso při podávání ozdobíme zeleninou. Očištěné žampiony spolu s chřestem a barevnými paprikami osolíme, nakmínujeme a dáme na rozpálenou pánev na 5 minut opéct. Brambory nakrájíme na půlměsíce, dáme na rozpálenou pánev a pečeme dozlatova.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací