Roastbeef, pepřová omáčka

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Tomáš Müller

Roastbeef, pepřová omáčka
Roastbeef, pepřová omáčka

reklama

Suroviny

1 kghovězího masa
½ lbílého vína
2–3 PLnakládaného zeleného pepře
1smetana ke šlehání
250 gžampionů
chřest
barevné papriky
750 gbrambor
sůl
pepř

Postup

Hovězí maso osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev zatáhnout ze všech stran. Pak maso dáme do pekáče, podlijeme půl litrem bílého vína, přidáme nakládaný zelený pepř a maso pečeme na 120 °C 3 hodiny. Po upečení slijeme výpek, přidáme do něj šlehačku a tyčovým mixérem šleháme na jemnou hmotu, dle potřeby zahustíme hladkou moukou a osolíme. Hotové maso při podávání ozdobíme zeleninou. Očištěné žampiony spolu s chřestem a barevnými paprikami osolíme, nakmínujeme a dáme na rozpálenou pánev na 5 minut opéct. Brambory nakrájíme na půlměsíce, dáme na rozpálenou pánev a pečeme dozlatova.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!