Roastbeef s domácím pečivem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Miroslav Zamrazil

Roastbeef s domácím pečivem
Roastbeef s domácím pečivem

reklama

Suroviny

Roastbeef:
5 groštěnce (nízký nebo vysoký)
hořčice
olej
sůl
pepř
Domácí pečivo:
600 ghladké mouky
300 mlvlažného mléka
150 mloleje
1sáček sušeného droždí
špetka soli
1 MLcukru

Postup

  1. Očištěný roštěnec svážeme, rovnoměrně potřeme olejem, vmasírujeme rovnoměrně sůl, pepř, potřeme hořčicí, a necháme cca hodinu odležet.  Poté z každé strany necháme zatáhnout na rozpálené pánvi.  Dále položíme na rošt do rozpálené trouby a na roastbeef dáme ještě snítku rozmarýnu. Pečeme cca 40 minut na 150 °C, poté dopékáme na nižší teplotu, dokud vnitřní teplota masa nebude cca 45 °C. Po upečení necháme vychladnout a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky.
  2. Domácí pečivo: Ze surovin uhněteme těsto. Necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Rozdělíme na čtyři díly, každý vyválíme na kruh, rozdělíme na osm trojúhelníků, smotáme na rohlíčky, pomažeme vejcem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!