Roláda tety Martiny

Klasická sýrová roláda se nejmladšímu kuchaři moravskoslezského týdne povedla, i když pro někoho jde už o přežitý kulinářský pravěk.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: David Robek

Roláda tety Martiny
Roláda tety Martiny

reklama

Suroviny

40%eidam
tavený sýr
pomazánkové máslo
šunka
červená paprika
pařitka
petrželová nať
sůl, pepř

Postup

Cihlu ponoříme na 20 minut do horké vody. Když se taví, sýr vyndáme, a rychle válečkem rozválíme na tenký plát. Když vychladne poklademe ho plátky šunky. Pomazánkové máslo utřeme s taveným sýrem, nasekanou pažitkou, petrželkou a na kostičky nakrájenou paprikou. Osolíme, opepříme a namažeme na šunku. Plát srolujeme třeba do fólie nebo alobalu a dáme vychladit do lednice – ideálně přes noc.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!