Roláda tety Martiny
Klasická sýrová roláda se nejmladšímu kuchaři moravskoslezského týdne povedla, i když pro někoho jde už o přežitý kulinářský pravěk.
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
40% | eidam |
tavený sýr | |
pomazánkové máslo | |
šunka | |
červená paprika | |
pařitka | |
petrželová nať | |
sůl, pepř |
Postup
Cihlu ponoříme na 20 minut do horké vody. Když se taví, sýr vyndáme, a rychle válečkem rozválíme na tenký plát. Když vychladne poklademe ho plátky šunky. Pomazánkové máslo utřeme s taveným sýrem, nasekanou pažitkou, petrželkou a na kostičky nakrájenou paprikou. Osolíme, opepříme a namažeme na šunku. Plát srolujeme třeba do fólie nebo alobalu a dáme vychladit do lednice – ideálně přes noc.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací