Roláda z křepelčích vajec, domácí meruňková marmeláda

Lenka na kameru předvedla, že i z křepelčích vajíček lze vyrobit kvalitní tuhý sníh do moučníku.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Lenka Pravdíková

Roláda z křepelčích vajec, domácí meruňková marmeláda
Roláda z křepelčích vajec, domácí meruňková marmeláda

Suroviny

20křepelčích vajec
1 lžícekakaa
1 lžícemoučkového cukru
100 ghladké mouky
120 gkrupicového cukru
1pomazánkové máslo
1smetana ke šlehání (33%)
2vanilkové cukry
meruňkový džem
čokoládová poleva
5jahod na ozdobu
Reklama

Postup

  1. Dvě křepelčí vejce, kakao, moučkový cukr ušleháme, postupně přidáme jednu lžíci hladké mouky. Na plech na pečicí papír ze směsi namalujeme ornamenty (směsí vloženou do sáčku s ustřiženým růžkem) a dáme na půl hodiny ztuhnout do mrazáku.
  2. V další míse ušleháme sníh z 18 křepelčích bílků se 120 g krupicového cukru do pěny. Postupně zašleháváme žloutky a po trošce 100 g hladké mouky. Nalijeme těsto na ztuhlé malůvky vyndané z mrazáku a pečeme deset minut při 190°C. Upečenou roládu necháme na plechu vychladnout – nerolujeme!
  3. Mezitím si ušleháme celé neochucené pomazánkové máslo se šlehačkou a vanilkovými cukry dotuha. Vychladlou roládu potřeme džemem a navršíme krém. Srolujeme pomocí pečícího papíru a dozdobíme čokoládovou polevou a kousky jahod.
Reklama
Reklama