Romská fazolačka s domácími flíčky
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
fazole | |
1 | mrkev |
petrželová nať | |
sladká paprika | |
bujon | |
olej | |
sůl | |
pepř |
Domácí flíčky: | |
---|---|
100 g | polohrubé mouky |
1 | vejce |
sůl |
Postup
- Fazole namočíme přes noc, aby změkly, poté je propláchneme a dáme do vody vařit. Poté přidáme mrkev a petrželovou nať, osolíme, opepříme. Ke konci do polévky přidáme povařený olej s červenou paprikou a můžeme přidat i bujon.
- Domácí flíčky: Suroviny smícháme dohromady v tuhé těsto, poté ho rozválíme na tenký plát a necháme chvíli proschnout. Těsto rozkrájíme na proužky a ty pak na čtverečky. Flíčky vaříme v osolené vroucí vodě.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací