Romská fazolačka s domácími flíčky

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Zdeňka Rymonová

Romská fazolačka s domácími flíčky
Romská fazolačka s domácími flíčky

reklama

Suroviny

fazole
1mrkev
petrželová nať
sladká paprika
bujon
olej
sůl
pepř
Domácí flíčky:
100 gpolohrubé mouky
1vejce
sůl

Postup

  1. Fazole namočíme přes noc, aby změkly, poté je propláchneme a dáme do vody vařit. Poté přidáme mrkev a petrželovou nať, osolíme, opepříme. Ke konci do polévky přidáme povařený olej s červenou paprikou a můžeme přidat i bujon.
  2. Domácí flíčky: Suroviny smícháme dohromady v tuhé těsto, poté ho rozválíme na tenký plát a necháme chvíli proschnout. Těsto rozkrájíme na proužky a ty pak na čtverečky. Flíčky vaříme v osolené vroucí vodě.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!