Rosca de Reyes

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Pavel Zbranek

Rosca de Reyes
Rosca de Reyes

reklama

Suroviny

4hrnky hladké mouky
1/2 MLsoli
suché droždí
1/3šálku vlažného mléka
1/3šálku vlažné vody
6 PLmásla pokojové teploty
6 PLcukru
nastrouhaná kůra z 1 velkého pomeranče
2vejce
1 PLbrandy nebo rumu
1bílek
2šálky kandovaného ovoce
Náplň:
250 gmascarpone
250 mlšlehačky 33%
citron
kůra z limetky
domácí malinová marmeláda

Postup

V hrnku vlažného mléka rozpustíme droždí. Ušleháme tři lžíce másla a tři lžíce cukru. Dva hrnky mouky a ¼ čajové lžičky soli dáme do mísy a uděláme důlek. Pak nalejeme do důlku mléko s droždím, přidáme ušlehané máslo, jedno vejce, půl lžíce rumu, pomerančovou kůru, 50 ml vody a vymísíme těsto. Vytvarujeme kouli a posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout 1–2 hodiny. Dáme těsto na pomoučenou desku, hněteme ještě 2–3 minuty. Vmícháme sušené ovoce. Z těsta vytvoříme váleček – ten stočíme a spojíme do věnce. Těsto necháme asi 1 hodinu kynout. Potřeme ušlehaným vejcem a pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout, poté podélně rozpůlíme a vymažeme krémem a marmeládou.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!