Růžový dortík s lesním ovocem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jakub Krejčíř

Růžový dortík s lesním ovocem
Růžový dortík s lesním ovocem

reklama

Suroviny

100 gsuchých máslových sušenek
100 gsuchých máslových sušenek s karamelovou příchutí
2středně velké banány
250 gřeckého jogurtu (0 % tuku)
250 gmascarpone
200 gmraženého lesního ovoce
75 gmoučkového cukru
100 gmásla
10 gželatiny na ztužení krému
2 PLvody
20 glyofilizovaných malin

Postup

  1. Nejdříve si rozdrtíme sušenky. Můžeme buď kuchyňským kutrem, nebo pomocí hrnečku. Poté si rozpustíme máslo, které smícháme s nadrcenými sušenkami. Směs přesuneme do dortové formy o průměru 20 cm a důkladně upěchujeme. Dále si nakrájíme banány na větší kolečka a naklademe na korpus. Nyní se vrhneme na přípravu krému. Ve větší míse si smícháme řecký jogurt a mascarpone. Dosladíme moučkovým cukrem.
  2. Práškovou želatinu připravíme dle návodu na obalu a přidáme ke krému. Vše důkladně promícháme. Až bude krém hladký, přisypeme lesní ovoce. Tímto je krém hotový. Dále už ho pouze naneseme na korpus s banány. Dortík necháme v lednici vychladit minimálně 3 hodiny, nejlepší je to však do druhého dne. Při podávání už je třešničkou na dortu jen posypání rozdrcenými a prosetými lyofilizovanými malinami, které nám povrch dortíku rozzáří krásnou růžovou barvou.

reklama