Sachr dort dle paní Hejpetrové

Zajímavý recept na zjednodušený dort à la Sachr je od Eviny známé a měl velký úspěch. Prý je tak vláčný, protože je v něm kefír.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Eva Jarošová

Sachr dort dle paní Hejpetrové
Sachr dort dle paní Hejpetrové

Suroviny

400 gpolohrubé mouky
250 gkrystalového cukru
2 lžícekakaa
1 lžícesody
500 mlkefíru
200 mloleje
2celá vejce
1smetana ke šlehání (31%)
rybízová marmeláda
čokoláda
máslo
rum
Reklama

Postup

Mouku, cukr, kakao, sodu smícháme dohromady, poté přidáme kefír, olej, dvě celá vejce a dobře promícháme. Těsto vložíme do dobře vymaštěné a vysypané dortové formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Přibližně po 10 minutách, až se začne na povrchu tvořit růžový ucelený povrch, položíme na formu alobal a dort dopečeme. Celková doba pečení je 45 minut. Dort vyjmeme a necháme vychladnout, poté korpus rozřízneme a promažeme marmeládou. Celý dort polijeme tmavou čokoládou, kterou jsme si rozpustili s máslem. Po ztuhnutí zdobíme šlehačkou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama