Sachr dort dle paní Hejpetrové
Zajímavý recept na zjednodušený dort à la Sachr je od Eviny známé a měl velký úspěch. Prý je tak vláčný, protože je v něm kefír.
Doba přípravy: do 2 hodin

Suroviny
400 g | polohrubé mouky |
250 g | krystalového cukru |
2 lžíce | kakaa |
1 lžíce | sody |
500 ml | kefíru |
200 ml | oleje |
2 | celá vejce |
1 | smetana ke šlehání (31%) |
rybízová marmeláda | |
čokoláda | |
máslo | |
rum |
Postup
Mouku, cukr, kakao, sodu smícháme dohromady, poté přidáme kefír, olej, dvě celá vejce a dobře promícháme. Těsto vložíme do dobře vymaštěné a vysypané dortové formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Přibližně po 10 minutách, až se začne na povrchu tvořit růžový ucelený povrch, položíme na formu alobal a dort dopečeme. Celková doba pečení je 45 minut. Dort vyjmeme a necháme vychladnout, poté korpus rozřízneme a promažeme marmeládou. Celý dort polijeme tmavou čokoládou, kterou jsme si rozpustili s máslem. Po ztuhnutí zdobíme šlehačkou.