Sachr, káva

Vláčný a vynikající byl prý moučník, který chutnal i Romanovi – a ten není na sladké!

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Marie Trnková

Sachr, káva
Sachr, káva

Suroviny

300 gpolohrubá mouka
1prášek do pečiva
meruňková marmeláda
250 gcukru
Poleva
100 gčokolády na vaření
300 gjablek
4 lžícemléka
3vejce
100 gmásla
4 lžícecukru
1vanilkový cukr
3 lžícekakaa
Reklama

Postup

  1. Celá vejce, cukr, máslo, vanilkový cukr a kakao promícháme, přidáme mouku, nastrouhaná jablka a prášek do pečiva. Hmotu dáme do vymazané formy a pečeme 75 minut na 180°C.
  2. Poleva: Čokoládu na vaření rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme cukr a mléko. Pečený dort rozkrojíme, promažeme marmeládou a přelijeme čokoládovou polevou. Podáváme s ušlehanou šlehačkou.
Reklama
Reklama