Salát s domácí bagetkou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Bohuslav Uhlíř

Salát s domácí bagetkou
Salát s domácí bagetkou

Suroviny

oblíbený salám
rajčata
cibule
zeleninová směs – sterilovaná
majonéza
sůl
pepř
Domácí bageta
1 kghladké mouky
1kostka droždí
1hrnek mléka
1lžička cukru
100 mloleje
špetka soli
1hrnek vody

reklama

Postup

  1. Všechny ingredience na salát pokrájíme, dáme do mísy, přidáme sterilovanou zeleninu, majonézu, zamícháme, osolíme a opepříme.
  2. Domácí bageta: Nejprve připravíme kvásek z droždí, teplého mléka, cukru a špetky soli a mouky. Až vzejde kvásek, v robotu vypracujeme těsto a necháme je vykynout 30 minut. Poté těsto rozdělíme na 20 kusů, vypracujeme houstičky, které upečeme za dvacet minut v troubě vyhřáté na 170°C.

reklama