Salát s kozím sýrem a jahodami

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Karel Weiss

Salát s kozím sýrem a jahodami
Salát s kozím sýrem a jahodami

reklama

Suroviny

250 gkozího sýra
rozmarýn
1/2 MLtymiánu
1 PLmed
sůl
pepř
Na salát:
120 gbaby špenátu
2hrsti rukoly
1salát lollo rosso
250 gjahod
Zálivka:
1 PLmedu
1 PLdijonské hořčice
2 PLčerveného vinného octa
1/4hrnku olivového oleje
1červená cibule

Postup

  1. Sýr dejte do misky, přidejte bylinky, med, osolte, opepřete, vidličkou rozmačkejte a promíchejte. Směs dejte na pečicí papír a vytvarujte do válečku. Dejte na 20 minut do mrazáku ztuhnout. Pistácie opražte nasucho na pánvi a nechte zchladnout.
  2. Zálivka: Na zálivku prošlehejte všechny ingredience, podle chuti dolaďte medem, solí nebo octem.
  3. Ztuhlý sýr nakrájejte na silnější plátky a obalte v pistáciích. Na servírovací talíř nebo na jednotlivé talíře dejte špenát, rukolu a salát lollo rosso. Přidejte jahody a nakonec naaranžujte kozí sýr. Zakápněte zálivkou a podávejte.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!