Salát s kozím sýrem a jahodami
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
250 g | kozího sýra |
rozmarýn | |
1/2 ML | tymiánu |
1 PL | med |
sůl | |
pepř |
Na salát: | |
---|---|
120 g | baby špenátu |
2 | hrsti rukoly |
1 | salát lollo rosso |
250 g | jahod |
Zálivka: | |
---|---|
1 PL | medu |
1 PL | dijonské hořčice |
2 PL | červeného vinného octa |
1/4 | hrnku olivového oleje |
1 | červená cibule |
Postup
- Sýr dejte do misky, přidejte bylinky, med, osolte, opepřete, vidličkou rozmačkejte a promíchejte. Směs dejte na pečicí papír a vytvarujte do válečku. Dejte na 20 minut do mrazáku ztuhnout. Pistácie opražte nasucho na pánvi a nechte zchladnout.
- Zálivka: Na zálivku prošlehejte všechny ingredience, podle chuti dolaďte medem, solí nebo octem.
- Ztuhlý sýr nakrájejte na silnější plátky a obalte v pistáciích. Na servírovací talíř nebo na jednotlivé talíře dejte špenát, rukolu a salát lollo rosso. Přidejte jahody a nakonec naaranžujte kozí sýr. Zakápněte zálivkou a podávejte.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací