Salátek s quinoou a řepou

Po klasické kuchyni české i maďarské se jediná žena středočeského týdne rozhodla pro moderní odlehčený předkrm.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Markéta Nohejlová

Salátek s quinoou a řepou
Salátek s quinoou a řepou

Suroviny

150 gbílé quinoy
1středně velká řepa (asi 200 g)
40 gpistácií́, vyloupaných a nasekaných
1mrkev
1jablko
3neslazených rozinek, propláchnutých
2lžíce černých sezamových semínek
2lžíce olivového oleje
citronová šťáva
špetka čerstvé mletého pepře
3lžíce nasekané́ bazalky
sůl

reklama

Postup

  1. Quinou propláchněte studenou vodou, vsypte do hrnce, zalijte 1,5 hrnkem vody a přidejte čtvrt lžičky soli. Přiveďte k varu a potom na mírném ohni vařte asi 15 minut. Přebytečnou vodu slijte a nechte vychladnout. Řepu, mrkev a jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo a dejte do mísy.
  2. Na zálivku promíchejte všechny ingredience. Zchladlou quinou přisypte k nastrouhané́ zelenině̌ a jablku, přidejte rozinky, pistácie a sezam, přilijte zálivku a na závěr promíchejte.

reklama