Salmo Salar s tropickým nádychom

Aby měla asi nějakou šanci na vítězství a soupeři moc nestrádali, dostanou na hlavní chod lososa. Nepřekvapí, že „povinná“ quinoa zde byla už plánovanou součástí přílohového salátu.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Nikoleta Vujisicová

Salmo Salar s tropickým nádychom
Salmo Salar s tropickým nádychom

Suroviny

losos
listový salát
slunečnicová semínka
quinoa
mango
avokádo
sůl
Dresink
pomerančová šťáva
olivový olej
citronová šťáva
koření dle libosti
Reklama

Postup

  1. Filety z lososa opláchneme pod studenou vodou, osušíme, můžeme pokapat citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Takto připravené porce dáme na plech a pečeme 10 minut na 200°C.
  2. Dále si připravím salát: quinou nejprve propláchneme na sítku pod tekoucí vodou, zalijeme dvě a půl násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Po uvaření doměkka necháme vychladnout a dáme do mísy. Očistíme a nakrájíme mango a avokádo, natrháme salát a vše přidáme k vařené quinoi, nakonec posypeme slunečnicovými semínky a zalijeme dresinkem, osolíme dle libosti.
Reklama
Reklama