Segedínský guláš

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Božena Měchurová Studená

Segedínský guláš
Segedínský guláš

Suroviny

3cibule
1 lžičkasladké papriky
1 lžičkauzené papriky
1 lžičkamletého kmínue
1 lžičkagulášového koření
100 gsójových nudliček
1 lžičkasójové omáčky
1 lžíceplnotučná hořčice
200 gjackfruitu (marinovat v troše oleje a v oblíbeném koření)
1 lžícešpaldové mouky nebo cizrnové
1,5 lvody (zeleninový vývar), můžeme přidat i vodu z uvařené sóji
malý rajský protlak
100 gkysaného zelí
hrst majoránky
saturejka - nemusí být
1 balenírostlinné smetany
3bobkové listy
3stroužky česneku
sůl
pepř
Knedlík v páře:
300 gpolohrubé mouky
200 gšpaldové mouky celozrnné
350-400 mlvody
1 a ½ lžičky soli
1 lžičkatřtinového cukru
1 a 1/4 lžičkysušeného droždí
dětská krupička na vál pro obalení (nemusí být)

reklama

Postup

  1. Sójové nudličky vložíme do vroucí vody a přidáme sójovou omáčku, velkou lžíci plnotučné hořčice, sůl, pepř. Vaříme do změknutí. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a koření, přidáme okapané sójové nudličky (můžeme je nakrájet na menší kousky), jackfruit trochu osmažíme, zaprášíme moukou. Zalejeme vodou, vložíme bobkový list, pokrájené kysané zelí, rajský protlak a 15–20 minut povaříme. Ke konci vaření přidáme majoránku, saturejku, smetanu a česnek. Vaříme tři minuty.
  2. Knedlík v páře: Suché ingredience smícháme, poté přidáme vodu a necháme kynout jako běžné kynuté těsto. Po vykynutí uděláme tři válečky požadované velikosti a můžeme obalit v dětské krupičce. Do hrnce dáme vodu a pařník s utěrkou. V napařovacím systému děláme knedlíky cca 25–30 minut dle velikosti. Po vyndání knedlíků je hotové propícháme vidličkou a necháme lehce vychladnout.

reklama