Sekyrková polévka
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
1 | cibule |
1 | mrkev |
1 | malý celer |
1 | petržel |
200 g | mražené zeleniny najemno nakrájené |
kuřecí kosti | |
200 g | uzeného masa |
2 | středně velké brambory |
bobkový list | |
nové koření | |
majoránka | |
hladká mouka | |
hrubá mouka | |
1 | vejce |
sádlo | |
1 | kostka bujónu |
sůl | |
pepř |
Postup
Z kuřecích kostí, čerstvé zeleniny (mrkev, celer, petržel, cibule) a koření uvaříme vývar, který poté scedíme. Do vývaru přidáme mraženou zeleninu, uzené maso, brambory a bujón. Vaříme cca 30 minut. Tuto dobu vyžijeme a připravíme si drobení. Hrubou mouku smícháme s vajíčkem, aby vzniklo tvrdé těsto, které nastrouháme nahrubo a přidáme do vývaru. Polévku zahustíme připravenou jíškou, kterou si uděláme ze sádla a hladké mouky a dochutíme.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací