Sekyrková polévka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Martin Pouzar

Sekyrková polévka
Sekyrková polévka

reklama

Suroviny

1cibule
1mrkev
1malý celer
1petržel
200 gmražené zeleniny najemno nakrájené
kuřecí kosti
200 guzeného masa
2středně velké brambory
bobkový list
nové koření
majoránka
hladká mouka
hrubá mouka
1vejce
sádlo
1kostka bujónu
sůl
pepř

Postup

Z kuřecích kostí, čerstvé zeleniny (mrkev, celer, petržel, cibule) a koření uvaříme vývar, který poté scedíme. Do vývaru přidáme mraženou zeleninu, uzené maso, brambory a bujón. Vaříme cca 30 minut. Tuto dobu vyžijeme a připravíme si drobení. Hrubou mouku smícháme s vajíčkem, aby vzniklo tvrdé těsto, které nastrouháme nahrubo a přidáme do vývaru. Polévku zahustíme připravenou jíškou, kterou si uděláme ze sádla a hladké mouky a dochutíme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!