Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
hovězí kosti | |
kořenová zelenina |
Játrové knedlíčky: | |
---|---|
250 g | kuřecích jater |
1 | vejce |
1/2 | malé lžičky sušeného česneku |
majoránka | |
strouhanka | |
sůl |
Domácí nudle: | |
---|---|
100-150 g | hrubé mouky |
1 | vejce |
špetka soli |
Postup
- Hovězí kosti a kořenovou zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 2 až 2,5 hodiny. Poté vývar scedíme, maso obereme a zeleninu pokrájíme na kostičky. Nakonec v polévce zavaříme játrové knedlíčky a domácí nudle.
- Játrové knedlíčky: Játra utřeme spolu s česnekem, vejcem a majoránkou, osolíme a opepříme, zahustíme strouhankou. Malou lžičkou tvarujeme knedlíčky a vaříme v polévce.
- Domácí nudle: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, rozválíme ho na tenké plátky a necháme uschnout. Poté vykrajujeme tenké nudle a vaříme v polévce.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací