Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Lenka Říhová

Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

reklama

Suroviny

hovězí kosti
kořenová zelenina
Játrové knedlíčky:
250 gkuřecích jater
1vejce
1/2malé lžičky sušeného česneku
majoránka
strouhanka
sůl
Domácí nudle:
100-150 ghrubé mouky
1vejce
špetka soli

Postup

  1. Hovězí kosti a kořenovou zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 2 až 2,5 hodiny. Poté vývar scedíme, maso obereme a zeleninu pokrájíme na kostičky. Nakonec v polévce zavaříme játrové knedlíčky a domácí nudle.
  2. Játrové knedlíčky: Játra utřeme spolu s česnekem, vejcem a majoránkou, osolíme a opepříme, zahustíme strouhankou. Malou lžičkou tvarujeme knedlíčky a vaříme v polévce.
  3. Domácí nudle: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, rozválíme ho na tenké plátky a necháme uschnout. Poté vykrajujeme tenké nudle a vaříme v polévce.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!