Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Petr Polan

Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi
Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi

reklama

Suroviny

600-700 ghovězího na polévku
3-4morkové kosti
kořenová zelenina
pórek
cibule
česnek
nové koření
sójová omáčka
sůl
pepř
Játrové knedlíčky:
250 gkuřecích jater
majoránka
strouhanka
česnek
1vejce
sůl
pepř

Postup

Hovězí maso a morkové kosti dáme do hrnce a necháme pomalu táhnout přes dvě hodiny. Po hodině přidáme kořenovou zeleninu, pórek, cibuli, česnek, nové koření, celý pepř, sůl a sójovou omáčku. Mezitím si uvaříme těstoviny do polévky a játrové knedlíčky. Na játrové knedlíčky pomeleme játra, přidáme vejce, majoránku, sůl, pepř, trochu česneku a strouhanku, zpracujeme a uvaříme zvlášť. Vývar scedíme, obereme maso, zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do polévky. Podáváme s uvařenými nudlemi a knedlíčky.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!