Skládaný bylinkový chléb s máslem
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
Těsto: | |
---|---|
600 g | hladké mouky, plus na pomoučení válu |
300 g | vlažné vody |
42 g | čerstvého droždí |
1/2 ML | cukru |
2 ML | soli |
50 g | oleje |
Bylinkové máslo: | |
---|---|
olej, na vymazání | |
2 | stroužky česneku |
80 g | cibule |
3 | stonky čerstvé petržele (lístky) |
3 | stonky čerstvé bazalky (lístky) |
120 g | másla |
1 ML | soli |
Postup
- Smícháme mouku, vodu, droždí, cukr, sůl a olej. Uhněteme těsto a necháme kynout cca 30 minut. Předehřejeme troubu na 200 °C a zapékací mísu vymažeme olejem. Připravíme bylinkové máslo. Česnek, cibuli, petržel a lístky bazalky nasekáme. Máslo, nasekanou směs a sůl smícháme do rozehřátí másla.
- Po vykynutí těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu a vyválíme obdélník přibližně o velikosti pečícího plechu. Rozválené těsto potřeme pomocí mašlovačky bylinkovým máslem a nakrájíme na proužky široké cca 5 cm. Proužky poskládáme jako tahací harmoniku (WWW), položíme těsně vedle sebe do připravené zapékací mísy a necháme ještě cca 15 minut kynout. Pečeme 25-30 minut (200 °C) a podáváme teplé nebo studené.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací