Skládaný bylinkový chléb s máslem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Renata Maroušková

Skládaný bylinkový chléb s máslem
Skládaný bylinkový chléb s máslem

reklama

Suroviny

Těsto:
600 ghladké mouky, plus na pomoučení válu
300 gvlažné vody
42 gčerstvého droždí
1/2 MLcukru
2 MLsoli
50 goleje
Bylinkové máslo:
olej, na vymazání
2stroužky česneku
80 gcibule
3stonky čerstvé petržele (lístky)
3stonky čerstvé bazalky (lístky)
120 gmásla
1 MLsoli

Postup

  1. Smícháme mouku, vodu, droždí, cukr, sůl a olej. Uhněteme těsto a necháme kynout cca 30 minut. Předehřejeme troubu na 200 °C a zapékací mísu vymažeme olejem. Připravíme bylinkové máslo. Česnek, cibuli, petržel a lístky bazalky nasekáme. Máslo, nasekanou směs a sůl smícháme do rozehřátí másla.
  2. Po vykynutí těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu a vyválíme obdélník přibližně o velikosti pečícího plechu. Rozválené těsto potřeme pomocí mašlovačky bylinkovým máslem a nakrájíme na proužky široké cca 5 cm. Proužky poskládáme jako tahací harmoniku (WWW), položíme těsně vedle sebe do připravené zapékací mísy a necháme ještě cca 15 minut kynout. Pečeme 25-30 minut (200 °C) a podáváme teplé nebo studené.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!