Sladkokyselá čínská polévka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Petr Janolek

Sladkokyselá čínská polévka
Sladkokyselá čínská polévka

reklama

Suroviny

250 gkuřecího masa
1mrkev
1vejce
sójové klíčky
čínská směs polévková
2 PLsójové omáčky
vinný ocet
bramborový škrob
sůl
pepř

Postup

  1. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a osmažíme na něm kousky masa ze všech stran, poté přidáme na nudličky nakrájenou očištěnou mrkev a krátce opečeme. Potom vše zalijeme vývarem nebo vodou, ochutíme solí, pepřem, octem, sójovou omáčkou a polévku necháme asi 15 minut povařit pod pokličkou na mírném ohni.
  2. Před koncem vaření vmíchejte do polévky škrob rozmíchaný s trochou vody. Nakonec v polévce rozmícháme vejce a necháme ji ještě asi minutu povařit.

 

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!