Slané kremrole s křenovo-šunkovou pěnou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Dana Urbanová

Slané kremrole s křenovo-šunkovou pěnou
Slané kremrole s křenovo-šunkovou pěnou

reklama

Suroviny

1balíček listového těsta
1pomazánkové máslo (bez příchuti)
100 gmásla
200 gšunky
2 lžícekřenu (strouhaného)
mletá sladká paprika
vejce na potření
sůl
pepř

Postup

  1. Listové těsto rozválíme a radýlkem nakrájíme na proužky, které namotáváme na trubičky lehce přes sebe stejně jako na kremrole. Kremrole vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mletou paprikou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C dozlatova.
  2. Na krém si vyšleháme obě másla, potom přidáme umletou šunku, křen, sůl a pepř dle chuti. Pěnu vložíme do cukrářského sáčku a vychladlé trubičky naplníme.

reklama