Slaninový džem s pečivem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jaroslava Boumová

Slaninový džem s pečivem
Slaninový džem s pečivem

reklama

Suroviny

500 gslaniny
3středně velké cibule
3stroužky česneku
50 mljavorového sirupu
50 gtřtinového cukru
200 mlvody
50 mlmandlového rumu
50 mljablečného octa
špetka soli
Domácí pečivo:
3 MLsušeného droždí
3hrnky hladké mouky
1hrnek vody
1 MLsoli
1 PLolivového oleje
špetka cukru

Postup

  1. Nakrájíme si slaninu nadrobno a necháme vypéct na pánvi. Poté slaninu vytáhneme a do pánve vložíme nakrájenou cibuli a česnek. Připravíme si všechny tekutiny a cukr. Když je cibulka zlatavá, přidáme vše, co jsme si navážili, plus slaninu a necháme 2 hodiny vařit. Občas promícháme nebo podlijeme vodou.
  2. Domácí pečivo: Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek. Mouku smícháme se solí a přilijeme kvásek. Vypracujeme vláčné těsto a necháme zhruba hodinu kynout. Poté vytvoříme bagety, které necháme ještě chvilku odležet a pak dáme upéct na 220 °C asi 20 minut.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!