Slaninový džem s pečivem
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
500 g | slaniny |
3 | středně velké cibule |
3 | stroužky česneku |
50 ml | javorového sirupu |
50 g | třtinového cukru |
200 ml | vody |
50 ml | mandlového rumu |
50 ml | jablečného octa |
špetka soli |
Domácí pečivo: | |
---|---|
3 ML | sušeného droždí |
3 | hrnky hladké mouky |
1 | hrnek vody |
1 ML | soli |
1 PL | olivového oleje |
špetka cukru |
Postup
- Nakrájíme si slaninu nadrobno a necháme vypéct na pánvi. Poté slaninu vytáhneme a do pánve vložíme nakrájenou cibuli a česnek. Připravíme si všechny tekutiny a cukr. Když je cibulka zlatavá, přidáme vše, co jsme si navážili, plus slaninu a necháme 2 hodiny vařit. Občas promícháme nebo podlijeme vodou.
- Domácí pečivo: Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek. Mouku smícháme se solí a přilijeme kvásek. Vypracujeme vláčné těsto a necháme zhruba hodinu kynout. Poté vytvoříme bagety, které necháme ještě chvilku odležet a pak dáme upéct na 220 °C asi 20 minut.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací