Slavnostní rybí polévka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Petr Binder

Slavnostní rybí polévka
Slavnostní rybí polévka

reklama

Suroviny

150 gbrambor
150 gmrkve
150 gpórku
150 gcibule
2 PLhladké mouky
2 PLmásla
1 PLdijonské hořčice
300 glososa
300 guzené tresky
300 gloupaných krevet
300 mlsmetany ke šlehání
800 mlvody nebo vývaru
sůl
pepř

Postup

V hrnci roztopíme máslo a osmažíme zeleninu nakrájenou na kostičky. Zaprášíme moukou a přidáme hořčici. Osolíme a opepříme, zalijeme vodou a necháme brambory poněkud změknout. Pak přidáme ryby na větší kousky a krevety. Vaříme cca 10 minut. Nakonec zahustíme smetanou a prohřejeme. Dochutíme případně solí a pepřem, zasypeme zelenou částí pórku, podáváme.

reklama