Slepičí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Hana Pauzová

Slepičí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
Slepičí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

reklama

Suroviny

1/2slepice
3 kuličkynového koření
2bobkové listy
kořenová zelenina
sůl
pepř
Játrové knedlíčky:
kuřecích jater
3 stroužkyčesneku
1vejce
strouhanka
1 lžíceoleje
majoránka
sůl
pepř
Domácí nudle:
2 hrnkypolohrubé mouky
1vejce
sůl

Postup

  1. Slepici dáme do vody, osolíme, přidáme koření, kořenovou zeleninu a vaříme v papiňáku 1,5 hodiny. Poté vývar scedíme, přidáme novou kořenovou zeleninu, játrové knedlíčky a domácí nudle.
  2. Játrové knedlíčky: Uvedené ingredience rozmixujeme, dochutíme majoránkou, osolíme a opepříme. Necháme chvílí ztuhnout v ledničce, aby se dali dobře tvořit knedlíčky, poté uvaříme v polévce.
  3. Domácí nudle: Z uvedených ingredienci vypracujeme tuhé těsto, rozvalíme na placku, necháme proschnout. Poté nakrájíme nudličky, opět necháme proschnout a uvaříme zvlášť v osolené vodě.

reklama