Slepičí vývar s nudlemi

Zlatý a voňavý slepičí vývar s domácími nudlemi to je klasika nad klasiky – vhodná jak rekonvalescenty, tak i na slavnostní pokrm.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Karel Hejda

Slepičí vývar s nudlemi
Slepičí vývar s nudlemi

Suroviny

slepice
kořenovou zelenina (mrkev, celer, petržel)
mražená zeleninová směs do polévky
bobkový list
nové koření
sůl
Domácí nudle
hrubá mouka
vejce
sůl

reklama

Postup

  1. Polévka: Do hrnce s vodou vložíme omyté kuřecí hřbety, kořenovou zeleninu vcelku, osolíme, opepříme a vaříme aspoň hodinu. Poté polévku scedíme, zeleninu a maso pokrájíme, přidáme zavářku a servírujeme.
  2. Zatímco se polévka vaří uděláme si zavářku. Mouku nasypeme na vál, vytvoříme v ní důlek, kam klepneme vejce, přidáme lžíci vody a vidličkou uhněteme do tuhého těsta. To nastrouháme na hrubém struhadle a rozložené usušíme. Poté přidáme do polévky.

reklama