Slovenské prekvapenie

Slovenské překvapení – dvoje halušky. Halušky mohou být servírovány na mnoho podob.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Barbora Geršiová

Slovenské prekvapenie
Slovenské prekvapenie

Suroviny

Brynzové halušky
500 gpolohrubé mouky
500 gvařených brambor
2vejce
brynza
slanina
sůl
1lžička sody bikarbony
Halušky se zelím a uzeným
zelí
cibule
olej
uzené maso
cukr
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Připravíme si těsto na oboje halušky: do mísy si dáme polohrubou mouku, vajíčko, brambory nastrouhané najemno, sůl a trochu vody. Těsto by mělo být řídké tak akorát.
  2. Ve větším hrnci si necháme uvařit osolenou vodu a přes síto na halušky vytlačíme halušky, které uvaříme ve vodě. Halušky jsou hotové, když vyplavou na povrch, trvá to maximálně pět minut.
  3. Pokrájíme si slaninu, kterou na pánvičce usmažíme dokřupava, pak přidáme brynzu. Brynza musí projit varem. Vznikne nám tekutá hmota, kterou potom nalijeme na naservírované halušky v talíři.
  4. Zelné halušky: Nakrájíme si na kousky uzené maso. Usmažíme si cibulku s cukrem, aby zkaramelizovala, přidáme zelí, a nakonec uzené maso. Směs potom promícháme s haluškami.
Reklama
Reklama