Smažený banán v kokosovém těstíčku s domácí vanilkovou zmrzlinou

Pokus o vlastní vanilkovou zmrzlinu se úplně nepovedl, ve zmrzlině zůstaly hrudky.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jiří Pelikán

Smažený banán v kokosovém těstíčku s domácí vanilkovou zmrzlinou
Smažený banán v kokosovém těstíčku s domácí vanilkovou zmrzlinou

Suroviny

5 ksbanán
strouhaný kokos
voda dle hustoty těstíčka
300 ghladké mouky
4lžíce cukru moučky
2žloutky
Zmrzlina
0,5 lsmetany (45%)
1vanilkový lusk
vanilkové aroma
2sáčky vanilkového cukru
kostky ledu
Reklama

Postup

  1. Do misky si dáme mouku a strouhaný kokos, dva žloutky a cukr, zalijeme vodou a šleháme, dokud není těstíčko husté. Ve velké pánvi nebo kastrolu si rozpálíme olej. Oloupané banány obalíme v testíčku a osmažíme do zlatova, vyjmeme a osušíme.
  2. Domácí vanilková zmrzlina: Do mixéru dáme 10-15 kostek ledu, dužninu z vanilkového lusku, vanilkový cukr a smetanu, vše rozmixujeme, dáme do misky a vložíme do mrazáku. Už po třiceti minutách můžeme podávat.
Reklama
Reklama