Smetanový hráškový krém se slaninovými chipsy

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Lukáš Hrubý

Smetanový hráškový krém se slaninovými chipsy
Smetanový hráškový krém se slaninovými chipsy

reklama

Suroviny

500 mlzeleninového nebo kuřecího vývaru
1cibule, pokrájená nadrobno
500 gmraženého hrášku
200 mlsmetany
150 mlmléka
1pórek
olivový olej
čerstvě namletý pepř
naše domácí neuzená slanina
máslo
sůl

Postup

Nejdříve orestujeme cibuli a bílou část pórku na másle. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Jakmile hrášek změkne, sundáme polévku z plotny, přimícháme smetanu a trochu mléka. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem . Přes jemný cedník polévku přecedíme zpět do hrnce, a ještě pár minut provaříme. Můžeme ještě dochutit solí a pepřem. Do jednotlivých porcí přidáme těsně před servírováním plátky vypečené a následně osušené slaniny.

reklama