Souboj pánů z Pernštejna

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kateřina Říhová

Souboj pánů z Pernštejna
Souboj pánů z Pernštejna

Suroviny

5-6vajec
100-150 geidamu
100-150 gnivy
1 baleníšproty
2-4 lžícemajonézy
1/2 vaničkytavrohu
2-4 stroužkyčesnek
1cibule
1-2 lžícekečup
sůl
pepř
Pečivo
1 kostkadroždí
500 ghladká mouka
15 mlolej
10 mlmléko
mák na posypání
Reklama

Postup

  1. Vejce si uvaříme natvrdo a po vychladnuti nakrájíme. Sýry nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno. Ingredience mícháme podle toho, jakou pomazánku připravujeme.
  2. Vejce smícháme s majonézou, dle chuti osolíme a opepříme.
  3. Sýr eidam smícháme s majonézou a česnekem, dle chuti osolíme a opepříme.
  4. Šproty smícháme s cibulí, majonézou a trochou kečupu, dle chuti osolíme a opepříme.
  5. Nivu smícháme s majonézou a trochou tvarohu, dle chuti osolíme a opepříme.
  6. Pečivo: Všechny suroviny uhněteme do hladkého těsta a necháme vykynout. Pak si těsto rozvážíme na menší části, ze kterých uděláme rohlíky, nebo housky. Ty necháme znovu nakynout, potřeme vodou, posypeme mákem a upečeme v předehřáté troubě na 200  C dozlatova.
Reklama
Reklama