Sous-vide kachní prsa s omáčkou z portského vína a opečenými grenaillemi a fazolkami

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Adéla Tas Marková

Sous-vide kachní prsa s omáčkou z portského vína a opečenými grenaillemi a fazolkami
Sous-vide kachní prsa s omáčkou z portského vína a opečenými grenaillemi a fazolkami

reklama

Suroviny

5kachních prsíček
kořenová zelenina
vývar
bylinky
1 dclportského vína
máslo
olej
med dle potřeby
mražené či čerstvé fazolové lusky
slanina
česnek
malé brambory grenaille
4 PLterijaki medové omáčky
sůl
pepř

Postup

Kachní prsa osolíme, opepříme a vložíme do sous-vide sáčku společně s olivovým olejem a bylinkami. Zavakuujeme a vložíme do sous-vide lázně̌ na 69 °C na 1 hodinu. Brambory rozřízneme napůl, vložíme na pekáč, dáme na ně sůl a rozmarýn a dáme péct cca na půl hodiny do zlatova. Fazolky si opečeme na pánvi na másle a olivovém oleji společně s nadrobno nakrájeným česnekem a slaninou. Osolíme, opepříme. Prsa vyjmeme ze sáčku a na pánvi je kůží dolů zatáhneme do zlatova, druhou stranu opečeme zlehka. Na výpeku si osmažíme kořenovou zeleninu, přidáme panáka portského vína, sůl, pepř̌ dle potřeby a provaříme. Omáčku poté propasírujeme. Dle potřeby lze přidat vývar. Servírujeme prsa přelitá omáčkou s opečeným bramborem a fazolkami.

reklama