Špalíčky s pyré a jarní loukou

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jana Štaubertová

Špalíčky s pyré a jarní loukou
Špalíčky s pyré a jarní loukou

reklama

Suroviny

Špalíčky
5kuřecích stehen
5vepřových kotlet s kostí
česnek dle chuti
olivový olej
1cibule
argentinské koření
Hráškové pyré
400 gmraženého hrášku
100 gšalotky
200 mlsmetany
1lžíce másla
pepř
sůl
Jarní louka
pestrá čerstvá zelenina

Postup

  1. Naporcované a umyté maso vložíme do pečicího sáčku, přidáme koření, česnek, nakrájenou cibuli, sůl a zakápneme olivovým olejem. Sáček uzavřeme a protřepeme, vložíme na plech a zvolna pečeme tzv. ve vlastní šťávě.
  2. Hráškové pyré: Na másle necháme zesklovatět jemně nasekanou šalotku, přidáme hrášek, smetanu a krátce povaříme. Dochutíme pepřem a solí a rozmixujeme. Pro jemnost přepasírujeme přes sítko.

reklama