Srnčí a hovězí maso na víně, bramborová kaše, řepný salát

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Petra Širlová

Srnčí a hovězí maso na víně, bramborová kaše, řepný salát
Srnčí a hovězí maso na víně, bramborová kaše, řepný salát

Suroviny

1,5 kgsrnčí kýty
1,5 kghovězího zadního
200 gslaniny
4mrkve
1/4celeru
4cibule
1 lkvalitního červeného vína
nového koření
bobkový list
cukr
olej
sůl
pepř
Bramborová kaše:
2 kgbrambor
750 gsmetany
200 gmásla
sůl

reklama

Postup

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Rozpálíme si olej a maso necháme z obou stran zatáhnout. V hrnci si na másle orestujeme cibuli, přidáme slaninu, na kolečka nakrájenou mrkev a celer. Vložíme maso, zalijeme vínem, přidáme koření a vaříme. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a všechnu zeleninu rozmixujeme a lehce osladíme. Pak vrátíme maso zpět. Uvaříme brambory doměkka. Přidáme horkou smetanu s rozpuštěným máslem, sůl a rozmixujeme dohladka.

reklama