Staročeská bramboračka

Polévka byla jako od babičky a Šárka byla na chvíli konečně spokojená, Pavel pro jistotu připravil i verzi bez hub.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Pavel Kučera

Staročeská bramboračka
Staročeská bramboračka

Suroviny

3-4brambory
hrst sušených nebo čerstvých hub
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
1cibule
máslo
2 lžícekrup nebo jáhel
1,5 kgvývaru
česnek
majoránka
petrželka
sůl
pepř
Reklama

Postup

Namočíme hrst sušených hub. Na kousku másla osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme oloupané brambory na kostičky, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, dále přidáme houby a dvě lžíce propláchnutých krupek nebo spařených jáhel, vaříme doměkka. Do horké polévky zamícháme rozetřený česnek a majoránku, čerstvou petrželku. Nakonec v polévce necháme rozpustit lžičku másla.

Reklama
Reklama