Šťastná rolka, šťouchané brambory s jarní cibulkou, obloha, zelný salát s mrkví

Hlavní chod byl opravdu bohatý, s velkou oblohou, navíc i s cibulovými kroužky – nejlepším úkolem týdne.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: René Šťastný

Šťastná rolka, šťouchané brambory s jarní cibulkou, obloha, zelný salát s mrkví
Šťastná rolka, šťouchané brambory s jarní cibulkou, obloha, zelný salát s mrkví

reklama

Suroviny

1kuře
1 kgvepřového ořechu
200 ganglické slaniny
2 lžíceplnotučné hořčice
hrst čerstvého špenátu
5žampionů
2domácí klobásy
1zrající sýr
červená kapie
sůl
pepř
Šťouchané brambory
1 kgbrambor
1jarní cibulka
drcený kmín
1šalotka
75 gmásla
sůl
Zelný salát s mrkví
bílé zelí
mrkev
cukr moučka
olej
ocet
sůl

Postup

  1. Vykostíme větší kuře, rozložíme, potřeme hořčicí, obložíme plátky slaniny. Na tu položíme kýtu nakrájenou na slabé plátky, osolíme, opepříme, opět potřeme hořčicí, poklademe špenátem, nakrájenými žampiony, klobásou, sýrem a kapií, vše srolujeme. Omotáme provázkem, posolíme, podlijeme vodou a dáme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme maximálně 1,5 hodiny.
  2. Šťouchané brambory: Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, přidáme špetku drceného kmínu, rozšťoucháme, přidáme najemno nasekanou a orestovanou šalotku, nakrájenou jarní cibulku, máslo a zlehka promícháme.
  3. Zelný salát s mrkví: Zelí najemno nakrájíme, prosolíme, trošku promačkáme. Přidáme oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev, nakonec dochutíme octem, cukrem a promícháme.

reklama