Šťavnatá kuřecí roláda s bramborovým pyré

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Aleš Pásek

Šťavnatá kuřecí roláda s bramborovým pyré
Šťavnatá kuřecí roláda s bramborovým pyré

reklama

Suroviny

vykoštěné kuře
150 gslaniny
100 gžampionů
čerstvý špenát
1cibule
máslo dle potřeby
grilovací koření
1 kgbrambor
mléko dle potřeby
sůl
pepř

Postup

Vykostíme kuře, rozklepeme, připravíme si směs do rolády. Zpěníme cibulku se slaninou, přidáme pokrájené žampiony, a nakonec listy špenátu, necháme zchladnout. Rozklepanou rolád si rozložíme a posypeme grilovacím kořením, poklademe plátky slaniny a naneseme směs – zabalíme. Váleček rolády si položíme na alobal, na který nakrájíme máslo celou roládu okořeníme gril kořením-na kůži a zabalíme, vložíme do pekáče a dáme do trouby na 200 °C a pečeme do zlatová. Po upečení nakrájíme a podáváme s bramborovým pyré. Brambory uvaříme do měkká v osolené vodě, přidáme mléko, máslo a vyšleháme dohladka. Kdo má rád může místo mléka použit i smetanu.

reklama