Steak s koňakovou omáčkou, fazolové lusky a pečené brambory s celerem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ondřej Silný

Steak s koňakovou omáčkou, fazolové lusky a pečené brambory s celerem
Steak s koňakovou omáčkou, fazolové lusky a pečené brambory s celerem

Suroviny

400 ghovězího masa
koňak nebo rum
masový vývar
200 mlsmetany
koření dle libosti
půlka celeru
400 gbrambor
120 gfazolek
2plátky slaniny
celý pepř
sůl
Reklama

Postup

  1. Oloupeme bramboru, kterou nakrájíme s celerem na centimetrové kostičky. Zeleninu dáme péct na pečicím papíru do trouby předehřáté na 180-200°C. Pečeme do změknutí.
  2. Maso dáme marinovat do trošky koňaku a koření. Steaky opečeme na pánvi podle přání hostů na stupeň raw, medium nebo rare. Můžeme také dopéct v troubě a necháme chvíli dojít stranou.
  3. Šťáva z masa je základem pro omáčku, do které přidáme celý pepř, trochu vývaru, koňak a dochutíme. Povaříme do mírného zhoustnutí na mírném plamení.
  4. Fazolky omotáme slaninou a opražíme na pánvi.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama