Steak s rukolovým salátem se sušenými rajčaty a grilovanou zeleninou

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Zdeněk Kotulan

Steak s rukolovým salátem se sušenými rajčaty a grilovanou zeleninou
Steak s rukolovým salátem se sušenými rajčaty a grilovanou zeleninou

reklama

Suroviny

5steaků z argentinské svíčkové (á 200 g)
mletý pepř
hrubozrnná sůl
rukola
sušená rajčata v nálevu
1cuketa
1-2papriky
cherry rajčata
olivový olej
čerstvé bylinky

Postup

  1. Steaky ze svíčkové necháme ze všech stran zatáhnout na rozpálené pánvi. Poté steaky přendáme do trouby asi deset minut na 200 °C. Před podáváním posypeme mletým pepřem a hrubozrnnou solí.
  2. Salát připravíme z čerstvé rukoly, kterou smícháme s pokrájenými sušenými rajčaty, osolíme a opepříme.
  3. Zeleninu před grilováním necháme marinovat v olivovém oleji spolu s čerstvými bylinkami, poté ogrilujeme a podáváme k masu.

reklama