Steak z vepřové krkovice s pečeným bramborem, variace přelivů

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Miroslav Zamrazil

Steak z vepřové krkovice s pečeným bramborem, variace přelivů
Steak z vepřové krkovice s pečeným bramborem, variace přelivů

reklama

Suroviny

5plátků krkovice
10větších brambor
300 gmražených fazolek
1palice česneku
grilovací koření
zakysaná smetana
1šalotka
100 gslaniny
rozmarýn
máslo
olej
sůl
pepř

Postup

  1. Brambory omyjeme, nařežeme (do ⅘ výšky), potřeme směsí z másla, oleje, grilovacího koření a vložíme péct do trouby předehřáté na 190 °C cca na 60–70 minut. Krkovici potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme uležet cca 2–3 hodiny. Ze zakysané smetany a česneku uděláme dip podle chuti. Na másle osmažíme šalotku a slaninu a přidáme fazolky. Osolíme a opepříme dle chuti. Osmažíme a odložíme stranou. Na rozpálenou pánev vložíme krkovici a pečeme 5 minut z každé strany. V průběhu přiložíme rozmáčknutý česnek.
  2. Po pečení položíme plátek krkovice na alobal, přiložíme česnek a snítku rozmarýnu, zabalíme a necháme odpočinout. Na pánev k výpeku přilejeme trošku vývaru, nasypeme pepř (jakýkoli), vaříme cca 2 minuty, přilejeme smetanu a necháme minutu povařit. Vyjmeme brambory z trouby a vše můžeme servírovat.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!