Steak z vepřové krkovice s pečeným bramborem, variace přelivů
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
5 | plátků krkovice |
10 | větších brambor |
300 g | mražených fazolek |
1 | palice česneku |
grilovací koření | |
zakysaná smetana | |
1 | šalotka |
100 g | slaniny |
rozmarýn | |
máslo | |
olej | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Brambory omyjeme, nařežeme (do ⅘ výšky), potřeme směsí z másla, oleje, grilovacího koření a vložíme péct do trouby předehřáté na 190 °C cca na 60–70 minut. Krkovici potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme uležet cca 2–3 hodiny. Ze zakysané smetany a česneku uděláme dip podle chuti. Na másle osmažíme šalotku a slaninu a přidáme fazolky. Osolíme a opepříme dle chuti. Osmažíme a odložíme stranou. Na rozpálenou pánev vložíme krkovici a pečeme 5 minut z každé strany. V průběhu přiložíme rozmáčknutý česnek.
- Po pečení položíme plátek krkovice na alobal, přiložíme česnek a snítku rozmarýnu, zabalíme a necháme odpočinout. Na pánev k výpeku přilejeme trošku vývaru, nasypeme pepř (jakýkoli), vaříme cca 2 minuty, přilejeme smetanu a necháme minutu povařit. Vyjmeme brambory z trouby a vše můžeme servírovat.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací