Šuba

Adriana připravila ukrajinský vrstvený lahůdkový salát, kde nemůže chybět ryba a červená řepa. Díky jejímu servírování vypadal na talířku krásně.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Andriana Ivas

Šuba
Šuba

reklama

Suroviny

4červené řepy
4brambory
4mrkve
4vejce
ryba (sleď)
majonéza
červená cibule
citronová šťáva
ocet
cukr
kopr
sůl
pepř

Postup

Červenou řepu uvaříme zvlášť, aby neobarvila ostatní suroviny, a necháme vychladnout. Mrkev, brambory a vejce také uvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do misky, přidáme citronovou šťávu, ocet a cukr, necháme marinovat hodinu v lednici. Vychladlou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, vejce a rybu nakrájíme nadrobno. Připravíme si hlubokou mísu na salát a začneme vrstvit. Jako první přijde na řadu ryba, poté marinovaná červená cibule, brambory, trochu osolíme a přidáme tenkou vrstvu majonézy, pokračujeme vejci, opět potřeme tenkou vrstvou majonézy. Dále přidáme nastrouhanou mrkev a červenou řepu, nakonec opět potřeme majonézou a posypeme koprem a dáme do lednice přes noc vychladit.

reklama