Suchozemská mušle

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Veronika Tichá

Suchozemská mušle
Suchozemská mušle

reklama

Suroviny

250 gvepřového masa
250 mlmléka
1cibule
2 PLmásla
1 PLhladké mouky
1 PLsardelové pasty
olej na smažení

Postup

Maso upečeme společně s polovinou cibule v troubě, následně obojí společně rozmixujeme, aby vznikla kašovitá hmota. Na pánev dáme máslo a olej, následně pomalu zpěníme polovinu cibule nakrájenou nadrobno. Když cibulka změkne, přisypeme na pánev mouku, pomalu přiléváme mléko a mícháme, dokud nevznikne bešamel. Přidáme lžíci sardelové pasty a rozmixované maso, směs pořádně promícháme. Formy vymažeme máslem, naplníme směsí a vložíme na patnáct minut do trouby, která je předehřátá na 180 °C.

reklama