Šunkové rolky s křenovou pěnou, salátek z cherry rajčátek a ledového salátu, pečivo

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lenka Kubíčková

Šunkové rolky s křenovou pěnou, salátek z cherry rajčátek a ledového salátu, pečivo
Šunkové rolky s křenovou pěnou, salátek z cherry rajčátek a ledového salátu, pečivo

reklama

Suroviny

250 gpomazánkového másla
200 mlsmetany ke šlehání
křen
sůl
pepř
Domácí bageta:
230 ghladké + polohrubé mouky
150 mlvody
1/2kostky droždí
1 MLcukru
1 MLsoli
2 PLoleje

Postup

  1. Pomazánkové máslo vyšleháme, smetanu vyšleháme zvlášť. Smícháme, dochutíme křenem, solí. Můžeme přidat šťávu z citronu, feferonku, pepř. Pěnou potřeme plátky šunky a stočíme.
  2. Domácí bageta: Z teplé vody, cukru a droždí připravíme kvásek. Přidáme olej, mouku a uhněteme těsto. Po hodině znovu propracujeme, vytvoříme dvě bagety, které necháme pod utěrkou kynout další půl hodinu. Po vykynutí bagety zešikma třikrát nařežeme, potřeme vodou a dáme péct na 180–200 °C asi 20 minut.

reklama