Svěží kokosová buchta s flambovaným ananasem, vídeňská káva

Kokos a ananas jsou dvě exotické a aromatické suroviny, které jdou dobře dohromady.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Šárka Heřmanová

Svěží kokosová buchta s flambovaným ananasem, vídeňská káva
Svěží kokosová buchta s flambovaným ananasem, vídeňská káva

Suroviny

1hrnek hladké mouky
1hrnek cukru
1vanilkový cukr
1 a půl hrnkumléka
1prášek do pečiva
2vejce
1hrnek kokosu
1smetana na šlehání
olej a kokos na vymazání plechu
plechovka ananasu (kolečka)
rum
Reklama

Postup

  1. Mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, mléko a kokos smícháme a nakonec přidáme žloutky a z bílků vyšlehaný sníh. Vymažeme a vysypeme pekáč a nalijeme těsto, pečeme na 180°C. Horkou buchtu vyndáme a zalijeme smetanou.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a z obou stran osmahneme kolečka ananasu. Přidáme šťávu z ananasu a povaříme. Zalijeme rumem a zapálíme, po chvilce sfoukneme oheň.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama