Svíčková, domácí houskový knedlík

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ivana Zídková

Svíčková, domácí houskový knedlík
Svíčková, domácí houskový knedlík

reklama

Suroviny

1,5 - 2 kgsvíčkové nebo hovězího zadního
špek
1/4celeru
6mrkví
2petržele
1cibule
nové koření
celý pepř
máslo
bobkový list
vývar
smetana
brusinky
šlehačka 33%
citrón
sůl
Houskový knedlík:
600 ghrubé mouky
2housky
sušené droždí
cukr
sůl

Postup

  1. Maso prošpikujeme špekem a osolíme, zeleninu očistíme a můžeme ji nakrájet nebo nastrouhat. Dáme do pekáče i s masem, přidáme nové koření, bobkový list, sůl a celý pepř, přidáme máslo a podlijeme vodou nebo vývarem. Pečeme v troubě doměkka. Potom zeleninu rozmixujeme a zjemníme smetanou. Pokud by omáčka byla moc hustá, tak se může naředit vývarem.
  2. Houskový knedlík: Uděláme si kvásek z droždí, vody a cukru. Mouku dáme do misky a osolíme, pak zamícháme kvásek a nakrájenou housku a vypracujeme ve vláčné těsto. Necháme v teplé místnosti vykynout. Potom uděláme bochánky a vaříme na páře asi 20 minut. Nakrájíme maso na plátky, ozdobíme plátkem citrónu, brusinkami a šlehačkou.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!