Svíčková, domácí houskový knedlík
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1,5 - 2 kg | svíčkové nebo hovězího zadního |
špek | |
1/4 | celeru |
6 | mrkví |
2 | petržele |
1 | cibule |
nové koření | |
celý pepř | |
máslo | |
bobkový list | |
vývar | |
smetana | |
brusinky | |
šlehačka 33% | |
citrón | |
sůl |
Houskový knedlík: | |
---|---|
600 g | hrubé mouky |
2 | housky |
sušené droždí | |
cukr | |
sůl |
Postup
- Maso prošpikujeme špekem a osolíme, zeleninu očistíme a můžeme ji nakrájet nebo nastrouhat. Dáme do pekáče i s masem, přidáme nové koření, bobkový list, sůl a celý pepř, přidáme máslo a podlijeme vodou nebo vývarem. Pečeme v troubě doměkka. Potom zeleninu rozmixujeme a zjemníme smetanou. Pokud by omáčka byla moc hustá, tak se může naředit vývarem.
- Houskový knedlík: Uděláme si kvásek z droždí, vody a cukru. Mouku dáme do misky a osolíme, pak zamícháme kvásek a nakrájenou housku a vypracujeme ve vláčné těsto. Necháme v teplé místnosti vykynout. Potom uděláme bochánky a vaříme na páře asi 20 minut. Nakrájíme maso na plátky, ozdobíme plátkem citrónu, brusinkami a šlehačkou.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací