Svíčková na smetaně s domácím knedlíkem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Vladimír Jarábek

Svíčková na smetaně s domácím knedlíkem
Svíčková na smetaně s domácím knedlíkem

Suroviny

1 kghovězí svíčkové (pravé či falešné)
100 gmrkev
100 gpetržel
3cibule
bobkový list
nové koření
smetana na vaření
špek
Domácí knedlík
500 gpolohrubé mouky
kvasnice
mléko
sůl

reklama

Postup

  1. Do zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli, kterou orestujeme a poté přidáme špekem prošpikované maso, necháme zatáhnout. Po deseti minutách maso vyjmeme a přidáme nastrouhanou mrkev s petrželí. Osmahneme, poté vrátíme maso zpět. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a nové kořeni. Pečeme v troubě asi 1,5 hodiny. Poté maso vyjmeme, nakrájíme je na plátky a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, zahustíme smetanou a pár minut povaříme.
  2. Domácí knedlík: Všechny ingredience smícháme dohromady a v robotu zaděláme těsto, aby bylo hladké, necháme hodinu kynout. Poté vytvarujeme knedlík a dáme vařit na 15 minut z jedné strany a na 15 minut z druhé strany.

reklama