Svíčková na smetaně s domácím knedlíkem
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
cca 1 kg | hovězí svíčkové |
100 g | špeku |
3 | mrkve |
2 | petržele |
1 | cibule |
1 | bobkový list |
250 ml | smetany na vaření |
6 | kuliček černého pepře |
6 | kuliček nového koření |
1 PL | hladké mouky |
½ | citronu |
brusinky | |
sůl |
Domácí knedlík: | |
---|---|
6 | starších žemlí |
2 | vejce |
2-3 PL | nasekané petrželky |
100 g | hrubé mouky |
250 ml | mléka |
1 ML | soli |
Postup
- Maso umyjeme a prošpikujeme špekem. Zeleninu očistíme a nakrájíme, dáme do pekáče, přidáme koření a nahoru dáme prošpikované maso. Nakonec vše podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a za občasného podlití necháme maso asi hodinu a půl až dvě dusit doměkka. Když je maso dopečené, vyjmeme ho z pekáče, vybereme kuličky koření, přidáme trochu vody nebo vývaru a zeleninu rozmixujeme na hladký krém, přidáme smetanu a můžeme dochutit ještě citronovou šťávou. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s plátkem citronu, ozdobené brusinkami a šlehačkou.
- Domácí knedlík: Žemli nakrájíme na kostičky, přidáme petrželku, sůl a mouku. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s mlékem, rozmícháme, nalijeme na rohlíky, zamícháme a necháme chvíli stát. Mezitím uděláme z bílků sníh a zamícháme ho do směsi. Směs vyklopíme na potravinovou fólii, vytvoříme tvar knedlíku, zabalíme a vaříme ve vodě asi 20 minut.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací