Svíčková omáčka, knedlík

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Dagmar Donatová

Svíčková omáčka, knedlík
Svíčková omáčka, knedlík

Suroviny

2střední cibule
2střední mrkve
1velká kořenová petržel
1/2melého celeru
2bobkové listy
2 ČLmletého nového koření
10kuliček pepře
1smetana ke šlehání
4kuřecí stehna
olej
sůl
Kynutý knedlík:
500 gpolohrubé mouky
sáček sušeného droždí
10 gsoli
mléko
špetkacukru

reklama

Postup

  1. Na rozpálený olej dáme nakrájenou zeleninu a osmahneme, pak zalijeme horkou vodou a necháme podusit. Když je vše měkké, dáme rozmixovat, přidáme smetanu a osolíme. Ideální je vše si naložit dopředu alespoň jeden den. Před mixováním vyndáme bobkové listy. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme zahustit polohrubou moukou. Spolu se zeleninou můžeme naložit i maso s tím, že maso posypeme kořením Adžika a druhý den dáme grilovat.
  2. Kynutý knedlík: Smícháme všechny ingredience a vytvoříme těsto. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné a kvasnice lépe kynuly. Množství dáme takové, aby těsto nebylo příliš řídké. Necháme vykynout, pak vytvoříme knedlíky a dáme znova vykynout a vaříme jeden knedlík na páře 20 minut.

reklama