Svíčková s karlovarským knedlíkem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ludmila Malinová

Svíčková s karlovarským knedlíkem
Svíčková s karlovarským knedlíkem

reklama

Suroviny

1 1/2 kgpravé svíčkové
150 glibové slaniny
5mrkví
1velká petržel
1menší celer
3cibule
1šlehačka
koření na svíčkovou v pyramidě
Karlovarský knedlík:
14rohlíků
6vajec
500 mlmléka
100 gmásla
1 MLzelené petrželky
sůl
pepř

Postup

  1. Maso očistíme, prošpikujeme libovou slaninou, osolíme a necháme na sádle zatáhnout ze všech stran. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a necháme osmahnout na másle s trochou sádla, octu a hořčice v zapékací míse. Jakmile je hotovo, přidáme hovězí vývar a koření na svíčkovou v pyramidě. Pečeme v troubě 2 hodiny (cca 10 minut na plný výkon trouby, než se zahřeje nádoba, pak snížíme na 180 °C). Základ rozmixujeme, dochutíme šlehačkou a provaříme. V případě potřeby zahustíme 1 lžící hladké mouky.
  2. Karlovarské knedlíky: Rohlíky nakrájíme na kostky. V kastrolku si rozpustíme máslo, odstavíme a přidáme 6 žloutků, mléko a sůl. Touto směsí zalijeme rohlíky a opatrně zamícháme spolu s petrželkou. Z 6 bílků si vyšleháme sníh a ten opatrně zapracujeme do směsi. Pak si nachystáme tlačenkové střívko vel. 8, do kterého naplníme směs a utáhneme špagátkem. Vaříme 20–25 minut ve vroucí osolené vodě.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!